Dogs4life hondenforum Forumindex  
 FAQ  •  Zoeken  •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreren  •  Profiel  •  Log in om je privéberichten te bekijken  •  Inloggen
 Werkstraf voor ophitsen hond tegen stadswacht Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Nieuw onderwerp plaatsenReageren
Auteur Bericht
dumpy
Moderator


Geregistreerd op: 04 Sep 2003
Berichten: 22542

BerichtGeplaatst: Zo Jun 08, 2014 3:43 pm Reageren met citaatTerug naar boven

Werkstraf voor ophitsen hond tegen stadswacht

Hardenberg - De politierechter in Zwolle heeft vrijdag een vrouw uit Hardenberg veroordeeld tot 140 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat ze op 7 december vorig jaar een stadswacht aanviel en een hond op hem afstuurde.


Twee plaatsgenoten die de vrouw in Hardenberg hielpen bij het aftuigen van de toezichthouder kregen 100 uur werkstraf, waarvan 50 uur voorwaardelijk.

Hondenbeet
Aanleiding voor het geweld was een boete die de stadswacht oplegde aan de vrouw. Op de Markt zag de toezichthouder hoe de Hardenbergse een hond zijn behoefte liet doen in een plantsoen, maar niet de moeite nam om dit op te ruimen. Dat de vrouw hiervoor werd bekeurd kon ze maar moeilijk verkroppen. Ze schold de stadswacht uit en toen de twee vrienden erbij kwamen, ging het schelden over in geweld. Daarbij kreeg niet alleen de toezichthouder klappen, maar ook twee voorbijgangers die het slachtoffer wilden helpen. Bovendien liep een van hen, net als de stadswacht, een hondenbeet op.

In de aanval
Dat de twee honden van de Hardenbergers zich ook in het gevecht mengden was deels te danken aan de vrouw, die in ieder geval een van de dieren aanspoorde om in de aanval te gaan. Dit gaf ze later ook toe bij de politie. Verder beweerde ze echter vooral zelf het slachtoffer te zijn. Zij zou juist degene zijn die werd aangevallen en die klappen kreeg. Een verklaring die door een groot aantal getuigen werd tegengesproken. Sterker nog, de wijze waarop de stadswacht zijn kalmte wist te bewaren werd omschreven als ‘wonderbaarlijk.’

Castreren
De Hardenbergse bleef op de zitting bij haar verhaal, maar wist de rechter niet te overtuigen. Wel was de rechter een stuk milder in zijn oordeel dan het Openbaar Ministerie. Als het aan de aanklager had gelegen had de vrouw 200 uur werkstraf gekregen en haar vrienden 150 uur, allemaal met een deel van 50 uur als voorwaardelijk. De honden, die in beslag werden genomen, mogen terug naar hun eigenaar. Wel moeten ze onder meer gecastreerd worden en op cursus gaan, om hun agressie in toom te houden.


Bron: Hardenberg.nu
Profiel bekijkenStuur privéberichtWebsite bekijkenMSN Messenger
Berichten van afgelopen:      
Nieuw onderwerp plaatsenReageren


 Ga naar:   Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Bezoek ook eens Cats4life

Zooplus.nl

:: FI Theme :: Tijden zijn in GMT + 2 uur