Dogs4life hondenforum Forumindex  
 FAQ  •  Zoeken  •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreren  •  Profiel  •  Log in om je privéberichten te bekijken  •  Inloggen
 Heibel om Chinese hond in de pot Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Nieuw onderwerp plaatsenReageren
Auteur Bericht
dumpy
Moderator


Geregistreerd op: 04 Sep 2003
Berichten: 22542

BerichtGeplaatst: Zo Jun 21, 2015 2:01 pm Reageren met citaatTerug naar boven

Jaarlijkse schranspartij dreigt zondag in veldslag te ontaarden

Heibel om Chinese hond in de pot
Marcel Vink


YULIN - Het jaarlijkse hondenfestival in de Chinese stad Yulin dreigt zondag in een veldslag te ontaarden. Vanuit de hele wereld klinkt protest tegen de viering, en ook de overheid heeft de jaarlijkse schranspartij verboden. Maar de inwoners trekken zich niets aan van alle bangmakerij en slijpen, zelfs letterlijk, de messen.


China is geen land waar traditioneel veel hond wordt gegeten (dat gebeurt vooral in Korea), maar in dit stadje in de zuidoostelijke provincie Guangxi is het eenmaal per jaar feest. Als de zon zijn hoogste stand bereikt, worden er reusachtige hoeveelheden gekookte en gebraden trouwe viervoeters – zoals dalmatiërs, golden retrievers, Tibetaanse mastiffen en labradors – geslacht en opgediend.

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie Humane Society International, die zich al tijden sterk maakt om een einde aan de in hun ogen walgelijke traditie te maken, is er voor dit jaar al meer dan 200.000 kilo vlees van honden (en katten) geslacht. En daar zou het niet bij blijven.

Er dreigt dan ook een confrontatie, want tegenstanders zeggen er alles aan te doen om te voorkomen dat er nog meer dieren worden afgemaakt. Vorig jaar mondde het festival al uit in knokpartijen, maar dierenactivisten – zowel uit China als andere landen – hebben de hondeneters nu een ware oorlog in het vooruitzicht gesteld.

„Het is barbaars, er moet een einde aan deze horror komen”, zegt Ben Sterling, een van de actievoerders die de petitie ’Steek je poot op’ in het leven heeft geroepen, waarmee dierenvrienden overal ter wereld hun afkeer kunnen tonen. „Er worden steeds meer honden ontvoerd, ook die als huisdier worden gehouden. Daarna worden ze onder onmenselijke omstandigheden opgesloten, doodgeslagen, levend van hun huid ontdaan, en ga zo maar door. Alleen maar omdat sommigen het een lekkernij vinden.”

De aankondiging dat hun traditionele festival ernstig zal worden verstoord is bij veel lokale Chinezen, die al likkebaardend uitkijken naar hun feestdag, in het verkeerde keelgat geschoten. Zij menen dat buitenstaanders hun lange en rijke traditie de nek willen omdraaien. Een jaar geleden probeerden de organisatoren het feest al heimelijk te vervroegen.

Onder het mom van ’blaffende honden bijten niet’ gaan de Zuid-Chinezen ervan uit dat ze ongehinderd van hun delicatessen kunnen genieten, maar voor de zekerheid hebben meerdere slachters al gedreigd de resterende honden tijdens demonstraties op de meest gruwelijke manieren om het leven te brengen.
Bron:
Telegraaf
Profiel bekijkenStuur privéberichtWebsite bekijkenMSN Messenger
Berichten van afgelopen:      
Nieuw onderwerp plaatsenReageren


 Ga naar:   Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Bezoek ook eens Cats4life

Zooplus.nl

:: FI Theme :: Tijden zijn in GMT + 2 uur