Dogs4life hondenforum Forumindex  
 FAQ  •  Zoeken  •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreren  •  Profiel  •  Log in om je privéberichten te bekijken  •  Inloggen
 Zes 'incidenten' met hond Diesel in Breugel omstreden Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Nieuw onderwerp plaatsenReageren
Auteur Bericht
dumpy
Moderator


Geregistreerd op: 04 Sep 2003
Berichten: 22542

BerichtGeplaatst: Do Jun 05, 2014 3:00 pm Reageren met citaatTerug naar boven

Zes 'incidenten' met hond Diesel in Breugel omstreden

DEN BOSCH De inbeslagname van de hond Diesel in Breugel is gebaseerd op 6 incidenten in een jaar tijd, volgens de burgemeester van Son en Breugel.

De eigenaren ontkennen dat en ze krijgen daarbij steun van hondenkenner Martin Gaus, die hun lezing deels bevestigt.

Dat bleek dinsdagmorgen bij de rechtbank in Den Bosch. Daar maakte het echtpaar Marianne en Frans Meijer bezwaar tegen de inbeslagname vorig jaar september. Zij betwisten de lezing van de 'slachtoffers' van alle incidenten.

MuilkorfCruciaal is of de rottweiler bij twee incidenten in september een goede muilkorf droeg. Volgens een gemeentewoordvoerder was die te open en voldeed het exemplaar niet aan de regels. Volgens advocaat mr. Peter van de Laar klopt dat niet.

Martin Gaus zei dat het type muilband die Diesel droeg in zijn hondenschool al 30 jaar in gebruik is. Hij constateerde ook dat de band van buitenaf kapot gebeten moet zijn.

'Diesel moest wel reageren'
Daarmee bevestigde hij de lezing die Frans Meijer gaf van een van de incidenten. Toen zou Diesel een collie gebeten hebben. Maar volgens de Meijers was het die andere hond die de muilband van Diesel kapotbeet zodat de rottweiler wel moest reageren.

Eerder steunde Gaus ook al de eis van de Meijers dat hun huisdier uit de 'opslag' vrij zou komen. En zeker niet afgemaakt mag worden. Die eis werd maandag nog afgewezen op formele gronden.

Uitspraak zo snel mogelijk, maar zeker over 6 weken.
Bron: ED
Profiel bekijkenStuur privéberichtWebsite bekijkenMSN Messenger
dumpy
Moderator


Geregistreerd op: 04 Sep 2003
Berichten: 22542

BerichtGeplaatst: Zo Jun 08, 2014 3:44 pm Reageren met citaatTerug naar boven

Hond Diesel hoeft nog niet dood, gemeente Son en Breugel wacht eerst rechtszaak dinsdag af

SON EN BREUGEL - De hond Diesel van het echtpaar Meijer uit Son en Breugel krijgt voorlopig geen spuitje, zo bleek maandag. De hond werd in september in beslag genomen, omdat hij gebeten zou hebben. Het echtpaar ontkent dat. "Hij kon helemaal niet bijten. Hij had een muilkorf om", vertelt Frans Meijer. Dinsdag bekijkt de rechter of de inbeslagname terecht was.

Diesel zou agressief zijn en er zou een ernstig bijtincident hebben plaatsgevonden. "Onzin", zegt Marjon. "Diesel werd op straat in zijn nek gebeten door een Bordercollie". Een aan flarden gescheurde muilkorf herinnert aan het incident. Toch besloot burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel in januari dat Diesel dood moest.

Nog niet te laten inslapen
Meijer tekende hier bezwaar tegen aan. De gemeente heeft daarop maandag besloten de hond nog niet te laten inslapen, tot alle rechtszaken rond Diesel zijn afgerond. De procedure tegen de inbeslagname van de rottweiler loopt nog. Dit beroep wordt dinsdagochtend behandeld voor de rechter in Den Bosch.

Diesel zit imiddels al negen maanden in een opvang. De hond zou ook naar de school van hondendeskundige Martin Gaus in Lelystad kunnen, maar daar wil de gemeente vooralsnog niks van weten.

Vloer aanvegen met rapport
De hond is getest in een gedragskliniek in Utrecht. Die legde meerdere verplichtingen op aan de eigenaar. Die zou de hond mee mogen nemen, maar dan moet hij voldoen aan een aantal voorwaarden. Het huis zou voor en achter zo aangepast moeten worden, dat de hond niet uit kan breken.

Diesel zou getraind moeten worden en alleen met een muilkorf en aan de riem naar buiten mogen. Het zijn veranderingen waaraan Meijer niet allemaal kan voldoen. Hij en zijn advocaat Peter van de Laar vegen de vloer aan met het rapport uit Utrecht.

Meijer is blij dat hij zijn bezwaren eindelijk dinsdag voor drie rechters mag aantonen. Dat is overigens zeer bijzonder, dat drie rechters zich buigen over een zaak rond de inbeslagname van een hond. "Ik heb het idee dat ze niet weten wat ze hiermee aan moeten", vertelt Meijer.

'Desnoods naar Europees Hof'
De rechter moet bepalen of de inbeslagname van de hond in september rechtmatig is geweest. "Zeker niet", meent Meijer. Martin Gaus komt voor de rechtbank getuigen voor de hond en zijn baasjes. "Hopelijk komt er snel uitsluitsel en kunnen we Diesel ophalen. Dan kan de hond naar Martin Gaus in Lelystad voor een training van een maand en krijgen wij onze Diesel terug."

"Als het nodig is, ga ik naar de Hoge Raad. En als dat niet helpt, desnoods naar het Europese Hof. Ik geef niet op en laat het er niet bij zitten", vertelt de strijdbare Frans Meijer.
Bron: Omroep Brabant
Profiel bekijkenStuur privéberichtWebsite bekijkenMSN Messenger
Berichten van afgelopen:      
Nieuw onderwerp plaatsenReageren


 Ga naar:   Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Bezoek ook eens Cats4life

Zooplus.nl

:: FI Theme :: Tijden zijn in GMT + 2 uur