Dogs4life.nl **Parasieten bestrijding**

       

 
Parasieten bestrijding met huismiddeltjes:

Knoflook:

Je kunt je hond dagelijks een knoflookdragee geven (die mensen ook gebruiken). Je zult zien dat ze dan minder vaak  nog een teek zullen hebben. Ook vlooien zullen minder snel komen.
Je kunt ook dagelijks een beetje (theelepeltje) knoflookpoeder over het eten strooien, let wel op want vaak bevat dit zout waardoor honden veel dorst krijgen na de maaltijd.
Teken komen met name van eikenbomen af, en ze kunnen ook op mensen komen te zitten. Teken kun je het beste met een goede tekentang zo snel mogelijk verwijderen.
Het is belangrijk dat de kop eruit gaat (daarmee zit hij in de huid van de hond). Mocht de teek te klein zijn om hem eruit te krijgen dan kun je beter een aantal uur wachten, want als de kop afbreekt en in de huid blijft zitten duurt het nog langer voor je hem kunt verwijderen.
Mocht er ooit een stukje van de poot van het teekje blijven zitten dan is dat geen ramp, je kunt er dan trekzalf opsmeren, dan komt het er vaak vanzelf uit.
Verdoof de teek nooit met alcohol. De teek kan hierdoor gaan braken waardoor de kans op besmetting toeneemt. Dit geeft geen garantie dat je hond geen last meer kan krijgen van parasieten.
 

 

Tea tree olie:

De lucht van teatree-olie houdt teken en vlooien op afstand. Spuit regelmatig (afhankelijk van de besmettingskans) je hond in met een mengsel van (bron)water en Teatree-olie (300 ml water/20 druppels olie).  Tea-tree olie is verkrijgbaar bij de drogist. Mocht je hond in het water zijn geweest dan dien je dit opnieuw te herhalen.  Mocht je hond vlooien hebben dan kun je tea-tree olie door de shampoo doen (100 ml shampoo/20 druppels olie) dit laat je tien minuten intrekken. Dan is je hond vlovrij. Er kunnen dan nog wel eitjes in de vacht zitten. Om te voorkomen dat deze eitjes volwassen vlooien worden en zich weer voortplanten spuit u één maal per week de hond in met een oplossing van (bron)water met daarin Teatree-olie (300 ml water/20 drupples olie). Tea tree olie is giftig voor katten, pas daar dus goed mee op! Dit geeft geen garantie dat je hond geen last meer kan krijgen van parasieten.

 

Parasieten bestrijding met Frontline:

Frontline:

De werkzame stof in Frontline is fipronil. Frontline doodt vrijwel alle vlooien binnen 24 uur. Het wordt nauwelijks opgenomen in de bloedbaan; vlooien hoeven dus niet eerst te bijten. Teken kunnen zich aanhechten maar worden nagenoeg allemaal binnen 48 uur gedood, waardoor de kans op overdracht van ziekten wordt beperkt. Na toediening concentreert fipronil zich in de talgklieren van de huid. Van daaruit wordt het gedurende lange tijd uitgescheiden met het huidvet. FRONTLINE werkt hierdoor na toediening 1 tot 3 maanden effectief tegen vlooien en tot 1 maand tegen teken. Daarnaast bestrijdt FRONTLINE eveneens de op het dier aanwezige luizen.
Frontline is te koop in de dierenwinkel en bij de meeste dierenartsen.

 

online adverteren www.m4n.nl

JumboPet

 

  Home Forum Teken Cats4life Vermist Allergie  

 

© 2003-2009 Dogs4life.nl , Niets van deze site mag zonder toestemming van de webmaster gekopieerd worden.